DUTCH CUISINE ROUTES: INSPIRATIE, VERRASSING EN BELEVING
Onze eetcultuur is meer dan de horeca, het restaurant en het eten op het bord. Er zit een hele belevening omheen, die gevormd is door onze cultuur, ons landschap, onze geschiedenis, het verhaal, de mensen die erachter zitten, de producten en receptuur die hier uit voortkomen en de beweging in de tijd. Dit brengen wij in de Dutch Cuisine routes tot leven via verhalen van de chefs, producenten, cultuur- en opiniemakers. Per streek verrassen we je met leuke en interessante wetenswaardigheden en daaraan gekoppelde activiteiten: ‘to do – to see – to taste’. Kies naar eigen smaak welke punten op de route je wilt aandoen, creëer je eigen zwerftocht langs de smaakmakers van Nederland en maak een belevenis van onze eetcultuur.
OVER DUTCH CUISINE
Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en richt zich daarbij op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.
DUTCH CUISINE, EEN DEEL VAN ONS DNA
Onze continue stroom van innovaties en verbazingwekkende creativiteit zie je terug in onze producten en op de borden van Dutch Cuisine chefs: daar komt alles bij elkaar. Het gerecht geeft niet alleen de Nederlandse seizoenen en regio’s weer, maar ook het innovatieve vermogen en de creativiteit van onze keuken. Het allemaal samen op het bord brengen omvat het hele ‘van grond tot mond’ proces; de gehele voedselketen. Dit alles bepaalt onze Nederlandse eetcultuur.
DE 5 PRINCIPES
Dutch Cuisine hanteert vijf principes die gestoeld zijn op de Nederlandse culinaire identiteit. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen. Deze 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meesterkok Albert Kooy en vastgelegd in een manifest.
1CultuurHet gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden Ons streven |
2GezondGoed voor ons en onze aarde Ons streven |
3NatuurEerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt Ons streven |
4KwaliteitWe kopen, koken en eten bewust Ons streven |
5WaardeWe werken aan resultaten voor morgen Ons streven |
Lees meer over Dutch Cuisine op www.dutch-cuisine.nl