To Taste

Holsteinkoeien voor heerlijke kaas

De Ruurhoeve

Het Friese rund ontstond nadat Friese en Bataafse runderen met elkaar gekruisd werden, en groeide uit tot een geweldig melkras. Nederlandse koeien waren in de 19e eeuw populair in het buitenland vanwege hun hoge melkproductie. In de Verenigde Staten werd met Nederlandse koeien verder gefokt. Deze koeien kregen de naam Holstein-Friesian. In de tweede helft van de 20e eeuw kwamen deze Amerikaanse afstammelingen van Nederlandse koeien terug in Nederland, omdat ze inmiddels meer melk gaven dan de Nederlandse rassen.
Sindsdien is de zwartbonte Holstein-Friesian het belangrijkste koeienras in Nederland.

Ruurhoeve maakt zijn eigen overheerlijke kaas, van dagverse melk rechtstreeks van de koe. De ambachtelijke bereiding maakt de smaak van de kaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.

De Ruurhoeve heeft een boerderijwinkel die zich midden op het erf bevindt. Naast de kaas van de Ruurhoeve worden ook producten uit de regio verkocht. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals excursies, workshops, picknicks en boerderijbelevingsdagen.

Kaasboerderij De Ruurhoeve
Dominépad 7
5528 NC Hoogeloon
info@ruurhoeve.nl
0497684041
http://www.ruurhoeve.nl