To Taste

Nederlandse klassiekers vernieuwd

Restaurant Hemingway, Bergen op Zoom

Midden in de Markiezenstad Bergen op Zoom runt Tim Schimmel als operational manager restaurant Hemingway en Grand Hotel de Draak, het oudste hotel van Nederland. Bergen op Zoom kent ruim 800 monumenten en een rijk en bewogen verleden. Het Markiezenhof is een voormalig woonpaleis van de heren en Markiezen van Bergen op Zoom. Het keukenteam van Hemingway werkt graag met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken en biedt het beste van de Brabantse Wal.

Brabantse Wal specialiteiten

Restaurant Hemingway is een trotse ambassadeur voor Dutch Cuisine hun oer-Hollandse identiteit zie je direct terug op het bord. Hemingway werkt graag met de beste producten van het grensgebied West-Brabant en Zeeland. De Brabantse Wal met de biologische asperges van Cees van Tiggelen, de aardappelen en de aardbeien. De ansjovis en de oesterzwammen uit Bergen op Zoom en de Zeeuwse vis, paling, schelp- en schaaldieren uit Tholen. Ook schenkt Hemingway bijzondere lokale wijnen en gins. Zo schenkt Hemingway “Klein Wonder’, een monocépage, en dat is Souvignier Gris uit de Brabantse Wal. De droge witte wijn heeft een volle kruidige smaak met frisse zuren en een lange fruitige afdronk. Uit Wijngaard de Apostelhoeve schenkt het restaurant Auxxerois, een variant van Pinot Blanc met nuances van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren. Uit De Kleine Schorre komt de Pinos Gris Barrique. Deze cuvée is het resultaat van geduld en ultieme zorg. Na een extra rijping van 6 maanden op eikenhout ontstaat een intense wijn, met een zeer volle neus van rijke Gris en een aanhoudende, harmonieuze smaak waarin het zilte, dat zo typisch is voor Zeeland, samenkomt met de warme rijkheid van het hout. Hermit Dutch coastal Gin is een jenever uit de Oosterschelde. Het water van de Oosterschelde geeft de gin een unieke zilte finish. Hiermee onderscheidt Hermit gin zich van andere gins. De toevoeging van onder andere citrusvruchten, jeneverbessen en korianderzaad geeft de gin een diepe, complexe smaak.

Bergse aardzwam

In donkere en vochtige Bergse kelders kweekt Jolande Vermaas Bergse oesterzwammen op zakken koffiedik van de Bergse horeca. Restaurant Hemingway gebruikt deze mooie oesterzwammen in haar keuken.

Verkrijgbaar bij
Tapavino,
Bosstraat 7
4611 NA Bergen op Zoom

Restaurant Hemingway
Grote Markt 36
4611 NT Bergen op Zoom
0164252050
info@restauranthemingway.nl
www.restauranthemingway.nl
Reserveer hier

Openingstijden:
Gesloten op zondag (met uitzondering van feestdagen).