To Taste

Hierbas de las Dunas en andere Zeeuwse dranken

De vuurtoren in Sluis

Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef-kok Syrco Bakker (restaurant Pure C, Cadzand) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail. Er komen 54 bereidingen aan te pas om Hierbas de las Dunas tot leven te brengen met natuurlijke toevoegingen zoals biologische graanalcohol, biologische rietsuiker en gevitaliseerd water.
Syrco Bakker liet zich voor Hierbas de las Dunas inspireren op het Spaanse eiland Ibiza waar de traditionele Hierbas door de Spanjaarden zelf wordt gemaakt naar een geheim familierecept. Eenmaal terug in Nederland ontwikkelde Bakker een eigen recept voor een 100% biologische likeur met een persoonlijk signatuur en eigen smaak.
Deze bijzondere likeur, en vele andere Zeeuwse dranken, zijn verkrijgbaar in de belevingswinkel De Vuurtoren in Sluis. Het is ook een proeflokaal waarin proeverijen kunnen worden geboekt.

Slijterij-Wijnhandel De Vuurtoren
Groote Markt 11

4524 CD Sluis
www.devuurtoren.nl

Openingstijden:
Dagelijks van 10 – 18 uur