To Do

Dronken koperwieken

Wandeling in Duinpark Ecomare

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. Ook vogels, vissen en andere zeedieren zie je er van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen! 

 Op de zilte grond van Texel gedijt de duindoornstruik goed. De bessen van deze kleurrijke struik rijpen in september, precies in de tijd dat duizenden lijsters en andere zangvogels de duinen passeren op weg naar hun overwinteringsgebieden. Ze blijven hier dagen hangen om van de rijpe bessen te eten die door gisting wat alcohol bevatten. Als kramsvogels en koperwieken er veel van eten fladderen ze dronken rond de struiken. Duindoorn geeft niet alleen voeding aan vogels, via de wortelknolletjes brengt de struik ook stikstof in de bodem, waar vlier, braam en brandnetels van profiteren. Ook genieten van de zurige duindoornbes? Maak een wandeling in september als de bessen plukrijp zijn door Duinpark Ecomare in het Nationaal Park. Bij Ecomare kun je ook zeehonden en bruinvissen kijken en in het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel.
wandeling door Duinpark Ecomare, https://izi.travel/nl/ec5d-duinpark-ecomare/nl (audiotour via izi travel).
Ontdek het Duinpark met gratis App
Het Duinpark ligt in het Nationaal Park Duinen van Texel. Met een digitale natuurgids haal je nog meer uit je wandeling. Download de gps App simpelweg op je eigen smartphone. Tijdens de wandeling ontvang je actuele en leuke weetjes over het duinlandschap, de planten en dieren. Je persoonlijke gids wijst je op bijzonderheden!
Downloaden van de Duinparktour
De digitale natuurgids wordt aangeboden via IZI travel. De IZI. Travel app kan worden gedownload op iOS- en Android-smartphones. Dit kun je thuis doen of via de WIFI-verbinding bij Ecomare.

Ecomare, centrum voor Wadden en Noordzee
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog – Texel
+31(0)222 31 77 41
info@ecomare.nl
www.ecomare.nl