To See

Ambachtelijk bier van lokale ingrediënten

Rondleiding Texelse Bierbrouwerij

Van zuiver duinwater, gerst en tarwe met veel Texelse zonuren, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is, maken de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij bijzondere biertjes. Ze combineren traditioneel vakmanschap met eigentijdse technologie. Ze mogen allerlei onderscheidingen en erkenningen in ontvangst nemen voor hun bijzondere bier en toonaangevend ondernemerschap. Zo wonnen ze de prijs “Lekkerste Bockbier van Nederland” en hun onderneming is in 2015 als “beste onderneming van Noord-Holland’ benoemd. De Texelse schapen genieten mee, wanneer ze het bierborstel mogen opeten, het restproduct van de mout.

Rondleiding met bierproeverij.

Kom zien, ruiken en proeven en ontdek wat de speciaalbieren van Texels bijzonder maakt. Doe een rondleiding door de brouwerij. Kies uit een reguliere rondleiding of de uitgebreide rondleiding.

Springtij werd in maart 2105 bekroond met goud in de categorie Blond/Meibock, door de experts van de Dutch Beer Challenge. De brouwers omschrijven het als volgt: ‘Als de woelige zee tot bedaren komt en op Texel het groen begint te ontspruiten in de bomen en de struiken. Als de eerste lammetjes dartelen in de wei. Dan is het tijd voor ons Springtij: een stevig blond seizoensbier in de stijl van Meibock. Met een zachte, volle smaak verrast het met zijn fruitige, welhaast bloemige aroma. Springtij is lentekriebels: onze ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar.’

Texelse Bierbrouwerij
Schilderweg 214
Oudeschild – Texel
+31 (0)222 31 32 29 (Proeflokaal)
proeflokaal@texels.nl
www.texels.nl 

Voor meer informatie en online reserveringen: www.texels.nl/nl/brouwerij-bezoek/rondleiding/