To Do

Foods & boots

Wandelroute in garnizoensstad Breda

Wandelroute Foods & Boots vertelt het verhaal over Breda als garnizoensstad, waar Bredanaars van en voor het leger leven. De wandeling verbindt militaire gebouwen en hun geschiedenis aan winkels en horecagelegenheden. De wandeling neemt je mee naar deze producten met een militair verleden zoals chocolade, bier, aardappels, groente en fruit. Zo voert de wandeling langs een aantal chocoladezaken en een Kwatta muurschildering.

In deze wandeling worden Militaire gebouwen en hun geschiedenis ver-bonden met winkels / horecagelegenheden, die producten verkopen met een relatie naar dat militaire verleden: chocolade, bier, aardappels, groente en fruit. Interessante weetjes over het leger en de industrie in de stad Breda krijgen ook een plekje op de plattegrond.

De wandeling start in het nieuwe ontwikkelingsgebied in de binnenstad: de Gasthuisvelden. De ontwikkeling van de Gasthuisvelden biedt de kans om ruimte aan de stad toe te voegen door het ontsluiten van een kazerneterrein en biedt ook de mogelijkheid om de verbinding met de Nieuwe Mark af te ronden. Onderwijs, leisure, natuur, wonen en werken gaan er een plek krijgen. Breda leeft, bouwt voort op zijn verleden én geeft inspiratie voor de toekomst.

De stad Breda biedt een thuisbasis aan cadetten en studenten en geeft een warm welkom aan de toerist. Ook de Bredanaar mag zich met deze wandeling toerist in eigen stad voelen.