To Do

Aan boord met Mondkost en Koggebitter

Vaar mee met de Kamper Kogge

Vaar mee op dit unieke schip, en geniet van ‘mondkost’, zoals zoute haring en koggebitter.

Laat je meevoeren met de verhalen van de Sprooksprekers; een Middeleeuws woord voor rondreizende verhalenverteller. Zilt en zout, wind en water, weemoed en verlangen, scherts en mysterie: de Sprooksprekers van de Kamper Kogge brengen verhalen over de zee en het zeemansleven, op smaak gebracht met een flinke scheut theater en vertelkunst.

De Kamper Kogge is een diep donkerbruin eikenhout schip met één mast en een zeil. Bovenop het schip torent een kasteel dat aan de Vikingen doet denken. De Kamper Kogge is in deze tijd geen alledaagse verschijning. De Zwarte Dame uit Kampen is dan ook het oudste, nagebouwde, varende schip van Nederland. Internationaal behoort zij tot een select gezelschap van een vijftal koggen: de Lisa von Lübeck, de Ubena von Bremen, de Kieler Hansekogge, de Poeler Kogge Wissemara en de Pommern Kogge.

De Kamper Kogge is een exacte reconstructie van een authentieke kogge uit 1340, gevonden na de drooglegging van de Flevopolders. Volgens wetenschappers is de Kamper Kogge de meest originele van alle koggen die tot die tijd zijn gebouwd.

Sindsdien bevaart de Zwarte Dame de wateren in binnen- en buitenland.

Stichting Kamper Kogge
Havenweg 7
8262 BZ Kampen 

reservering@kamperkogge.nl
www.kamperkogge.nl