To Do

Bijzondere collectie Maastrichts aardewerk

Centre Céramique

Centre Céramique ligt binnen de contouren van het voormalige fabrieksterrein van de Société Céramique te Wijck. De naam Centre Céramique verwijst naar de geschiedenis van deze plek. Centre Céramique  beheert diverse gemeentelijke collecties zoals bijvoorbeeld de aardewerkcollecties van de Sphinx, de Socíeté Ceramique en Mosa.

Daarnaast bezit het centrum de zogenaamde fabriekscollectie van Koninklijke Sphinx (57.000 stuks) en een omvangrijke collectie Mosa-porselein (11.000 stuks), welke in 2009 door de verzamelaar Henk van Buren uit Hardinxveld- Giessendam geschonken zijn aan het museum.

Maastrichts aardewerk wordt door velen verzameld. Sinds 1979 bestaat de Vereniging Maastrichts Aardewerk, waar de meer dan 1000 leden informatie kunnen uitwisselen. De belangrijkste museale verzameling is de collectie Maastrichts aardewerk in het Centre Céramique in Maastricht. Het centrum bezit het meest complete overzicht van Maastrichts aardewerk, met onder meer de archieven van alle Maastrichtse aardewerkfabrieken.

Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht

T: 043 350 5600
E: klantenservice@maastricht.nl

https://www.centreceramique.nl