To Do

Voedsel voor de geest

Buitenplaats Doornburgh

Aan de rand van Maarssen is een plek van rust en stilte: buitenplaats Doornburgh. Op de buitenplaats leiden vijftien zusters een spiritueel leven in klooster priorij Emmaus. Ze vormen de communiteit van de Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het klooster uit 1966 is gebouwd door architect Jan de Jong van de Bossche School. De strakke en sobere architectuur is even indrukwekkend als adembenemend, en staat in sterk contrast met de klassieke vormgeving van het landhuis. Het originele kloostermeubilair is robuust, in straffe tinten grijsgroen en bruin. Intens en ingetogen ruimten grenzen aan een geometrische binnentuin, compleet met een door pilaren afgezette pandgang.

De buitenplaats opende eind september 2018 haar deuren voor het publiek. Prikkelende voorstellingen uit kunst en wetenschap worden in de priorij gepresenteerd. In 2019 organiseerde Doornburgh een project met kunstenaar David Bade en een tentoonstelling over de architectuur van de priorij.

De refter en binnenplaats zijn het toneel van restaurant DeZusters, waar gezamenlijk eten en ‘voedsel voor de geest’ centraal staan. Chefs Roy Wiggers en Niels van Zijl koken een vast, uitgebreid vijfgangenmenu met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe. Roy en Niels ontvangen u in de keuken en nemen u mee op een culinaire reis door de priorij. Gedurende de openingsdagen van Doornburgh is de priorij geopend voor koffie en lunch.

Het park is openbaar toegankelijk voor omwonenden, wandelaars en overige geïnteresseerden.

Buitenplaats Doornburgh
Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen

tentoonstellingen en openstelling terrein:
donderdag t/m zondag – 10.00 tot 17.00 u.

Restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh
Lunch | do, vrij, zat, zon van 12.00 - 16.00 uur
Iedere zondagmiddag serveren onze chefs een uitgebreide lunch
Diner | do, vr, zat om 18.30 uur

Komt u op zaterdag dineren, dan kunt u vooraf tegen gereduceerd tarief de tentoonstelling bezoeken. Op zondag kan dit in combinatie met de uitgebreide lunch.

Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen, NL
info@dezusters.nl
https://www.buitenplaats doornburgh.nl/reserveren/