To Taste

Mooiste kersenbongerd van Nederland

Kersen van Vernooij

Na ruim 150 jaar bestaat fruitteeltbedrijf Vernooij al weer in de zesde generatie. Hier vindt men de mooiste kersenbongerd van Nederland. Vernooij’s boomgaard bestaat namelijk niet uit tientallen kersen van hetzelfde ras, maar uit tientallen verschillende rassen (45 in totaal), elk met hun eigen bloei- en rijpingsmoment. Vernooij kan zo zelf bepalen wanneer en waar hij van welke kersen plukt, omdat hij precies weet wanneer welke kers op zijn best is!

Kom in het voorjaar tijdens de bloei of tijdens het jaarlijkse Kersenfestival (bij de pluk) kijken naar de Hollandse kersenreeks: vanaf de meikers tot de morel in het najaar; er zijn bijna 4 maanden lang kersen beschikbaar. Let op de verschillende smaken, vormen en kleuren van de kersen. Vernooij zijn kersensaus smaakt totaal anders dan de flesjes die in de supermarkt verkocht worden en deze wordt zelfs in Londen verkocht.

Landwinkel De Kersenhut is onderdeel van het fruitteeltbedrijf van Theo & Martine Vernooij. In de winkel hebben zij een groot assortiment lokale producten, maar ook cadeaupakketten en geschenkartikelen. Tevens zit er een schenkerij, waar koffie, thee, chocolademelk en diverse vruchtensappen en gebak geserveerd worden. Daarnaast hebben zij een uitgebreide lunchkaart met onder andere (seizoensgebonden) soep, broodjes en salades.

 

Adres
Groenewoudseweg 18
3945 BC Cothen

Contactgegevens
T: 0343-562799
info@dekersenhut.nl

Openingstijden:
Dinsdag: 09:00 - 17:00 uur
Woensdag: 09:00 - 17:00 uur
Donderdag: 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 16:00 uur