To Do

Ondergewaardeerde groenten op de kaart

Kasteel Sterkenburg

Proef de bijzondere keuken van Dutch Cuisine ambassadeur Joris Schildknecht in dit Middeleeuwse kasteel aan de Langbroekerweterering. In 1261 kreeg graaf Otto II van Gelre het kasteel in leen van de bisschop.
Joris doet zijn achternaam eer aan in deze ridderlijke entourage. Zijn menu’s en recepten staan altijd in het teken van de seizoenen en het liefst zet hij ondergewaardeerde groenten letterlijk op de kaart. Met enige regelmaat trekt hij er met de vlogcamera op uit om producenten te bezoeken om aan zijn lezers en volgers te laten zien hoe en met hoeveel liefde zij hun producten maken. Maak kennis met zijn bijzondere keuken op deze unieke locatie. Voor meer informatie over Joris Schildknecht kun je terecht op zijn website: www.thevegetablechef.nl

Kasteel Sterkenburg biedt gelegenheid aan overnachten, (zakelijke) evenementen, bruiloften, kookworkshops en ontvangsten in de ontvangsttraditie die kastelen en buitenplaatsen al eeuwenlang hebben en ook, op hedendaagse wijze, moeten behouden.
 
Het kasteel is niet voor publiek geopend en biedt alleen een restaurantfunctie bij groepsarrangementen. Wel kunt u op het kasteel overnachten via een Bed & Breakfast boeking.
 


Langbroekerdijk 10
3972 ND Driebergen-Rijsenburg
(Uitsluitend op afspraak)
Tel. 0343-518047
E-mail: info@kasteelsterkenburg.nl

Meer informatie over Joris Schildknecht kun je vinden op www.thevegetablechef.nl.

Voor reservering of informatie over Bed & Breakfast
Email: bb@kasteelsterkenburg.nl
www.kasteelsterkenburg.nl

Wil je de kastelen graag ervaren per fiets? Deze fietsroute van een kleine 40 km brengt je langs de bijzondere kastelen in dit gebied: Groenesteyn, Hindersteyn, Leeuwenburg, Lunenburg, Rhijnestein, Sandenburg, Walenburg, Weerdesteyn en Zuilenburg in Wijk bij Duurstede, buitenplaats Sparrenburg in Driebergen Rijsenburg en kasteel Moersbergen en Huis Doorn in Doorn.
https://www.fietsnetwerk.nl/ fietsroutes/ fietsroute-langs-kastelen-en-huizen/