To Taste

Ambachtelijke pure smaken

de Veldkeuken

Proef de ambachtelijk pure keuken van de Veldkeuken in Amelisweerd. De Veldkeuken is een begrip in Utrecht en omstreken. De Veldkeuken gebruikt zo veel mogelijk de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek. Met Amelis’Hof, De Volle Grond, en Bloemkracht 8 hebben ze een symbiotische relatie: als landgoedbedrijven ondersteunen en versterken ze elkaar. Ook bij de keuze van hun leveranciers van buiten het landgoed zoeken ze bedrijven waar men met aandacht en liefde voor hun producten werkt. Met deze bedrijven ontstaat een kruisbestuiving van ideeën en smaken die je terug proeft in de Veldkeuken. Alle producten zijn 100% biologisch.

Op landgoed Nieuw Amelisweerd in Bunnik is de bakkerij en de keuken gevestigd. Hier bakken ze hun eigen brood en de lekkerste taarten die puur, ambachtelijk en 100% biologisch zijn. Er wordt gewerkt met oergranen zoals spelt (zonder tarwegenen), emmertarwe en Sintjansrogge. Door de glazen pui kijk je direct de bakkers en de koks op de vingers. In de bakkerij en landgoedkeuken spelen pure ingrediënten de hoofdrol. Soms krijgt de Veldkeuken kleine hoeveelheden bijzonder graan. Deze granen malen ze zelf op hun eigen 'Tiroler Molen' in de bakkerij. Groente, fruit en verse kruiden van het landgoed proef je terug in de quiches en taarten. Ieder seizoen heeft zijn eigen smaak.

Koningslaan 11
3981 HD Bunnik
06-28106838

Openingstijden:
van november tot april
dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 
zaterdag & zondag 10.00 - 18.00 

31 maart t/m 1 november
dinsdag t/m zondag 10.00 - 21.00

Voor de openingstijden tijdens de feestdagen kunt u terecht op de website van de Veldkeuken.

www.veldkeuken.nl