To Taste

Ambachtelijke pure smaken

de Veldkeuken

Proef de ambachtelijk pure keuken van de Veldkeuken in Amelisweerd. De Veldkeuken is een begrip in Utrecht en omstreken. De Veldkeuken gebruikt zo veel mogelijk de kracht van het landgoed en de kwaliteiten van de streek. Met Amelis’Hof, De Volle Grond, en Bloemkracht 8 hebben ze een symbiotische relatie; als landgoedbedrijven ondersteunen en versterken we elkaar. Alles is 100% biologisch. Ook bij de keuze van hun leveranciers van buiten het landgoed zoeken ze bedrijven waar men met aandacht en liefde voor hun producten werkt. Met deze bedrijven ontstaat een kruisbestuiving van ideeën, smaken die je terug proeft in de Veldkeuken.

Op landgoed Nieuw Amelisweerd in Bunnik is de bakkerij en keuken gevestigd. Hier bakken ze hun eigen brood en de lekkerste taarten, puur, ambachtelijk en100% biologisch. Er wordt gewerkt met oergranen zoals spelt (zonder tarwegenen), emmertarwe en Sintjansrogge. Door de glazen pui kijk je direct de bakkers en de koks op de vingers. In de bakkerij en landgoedkeuken spelen pure ingrediënten de hoofdrol. Soms krijgt de Veldkeuken kleine hoeveelheden bijzonder graan. Die malen ze zelf op hun eigen 'Tiroler Molen' in de bakkerij. Groente, fruit en verse kruiden van het landgoed proef je terug in de quiches en taarten. Ieder seizoen heeft zijn eigen smaak.

Koningslaan 11
3981 HD Bunnik
06-28106838

Openingstijden van november 2018 t/m maart 2019:
Dinsdag t/m donderdag
10.00 - 17.00 uur (keuken tot 16.00 uur)
vrijdag t/m zondag
10.00 - 18.00 uur (keuken tot 18.00 uur)

Openingstijden van 2 april 2019 t/m 27 oktober 2019
dinsdag t/m zondag 
10.00 - 21.00 uur (keuken tot 20.00 uur)

www.veldkeuken.nl