To Do

Hagenezen en Hagenaars ontmoeten elkaar op de grootste markt van Nederland

De Haagsche Markt (Haagse Markt)

Kijk je ogen uit op de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland. De markt is na de Porta Palazzo-markt in Turijn (met 1.000 kramen) de grootste van Europa. De Haagse Markt heeft een oppervlakte van ongeveer 3 voetbalvelden en 800 meter aan brede paden. De markt biedt aan ongeveer 1.000 mensen een werkplek en trekt wekelijks 35.000 tot 42.000 bezoekers.

Op de scheidslijn van de wijk Transvaal en Schilderswijk, aan de Herman Costerstraat, staan ruim 500 ondernemers op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag hun waar aan te prijzen. Rijk en arm Den Haag komen hier hun groenten en fruit inkopen. De markt is vooral bekend om het grote assortiment exotische producten. De standplaatsen weerspiegelen de multiculturele bevolking van de stad.

In 1614 kende Den Haag al een Haagse Markt, aan de Grote Markt/Prinsegracht. Deze markt groeide in omvang en gaf daarom veel overlast. Vanaf 1938 is daarom deze markt verplaatst naar de Herman Costerstraat.

Openingstijden
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Herman Costerstraat
De 2 hoofdingangen van de Haagse Markt vindt u op de Hoefkade en het Hobbemaplein. Ook zijn er verschillende zij-ingangen in de Herman Costerstraat.

https://dehaagsemarkt.nl/