To Do

Hoogtepunten uit onze cultuurgeschiedenis

Rondje van Six

Waan je letterlijk in de voetstappen van Six, tijdens deze korte wandelroute ‘Het rondje van Six’.
Het pad volgt de voetsporen van de bewoners van weleer én leidt je langs hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere ’s-Gravelandse buitenplaats. Heb je het boek "De levens van Jan Six" van schrijver Geert Mak gelezen? Tijdens deze wandeling krijg je een bijzonder kijkje in de levendige geschiedenis van de familie Six en ontdek je de mooiste plekjes van deze buitenplaats.

Tijdens de wandeling zie je verrassende elementen zoals de ‘twaalf apostelen’, een hunebed, een grot en een ommuurde moestuin. Pal voor zijn landhuis staat de majestueuze Moerascipres, met de vele luchtwortels.
Vanaf de Leeuwenlaan is het landhuis met de prachtige theekoepel uit 1824 goed te zien. Ook staat er een historisch speelhuisje voor kinderen. In het vroege voorjaar is het gazon paars van de bloeiende krokussen.

Jagtlust heeft een enorme moestuin. Bij de entree staan grote kweekbakken en druivenkassen. De historische houten tuinschutting begrenst vrijwel de hele moestuin. Aan de beschutte binnenzijde liet men leifruit groeien. Zo verschenen de heerlijkste soorten fruit en groente op de eettafel van Jagtlust. In 2013 is de moestuin en de veldschuur opgeknapt en wordt er weer actief getuinierd.

Je kunt de wandeling op eigen gelegenheid doen, maar Natuurmonumenten organiseert ook begeleide wandelingen.

Leeuwenlaan 42
1243 KB 's-Graveland

Bij Jagtlust is geen parkeergelegenheid; kom daarom zoveel mogelijk met de fiets. Er is gelegenheid om te parkeren op de kruising van de Oude Meentweg en de Boslaan. Je vindt de Oude Meentweg door in de bocht tegenover de Corverslaan in Noordelijke richting de Oude Meentweg in te rijden. Vanaf hier is het twee minuten lopen naar Jagtlust.
Het landhuis zelf is niet toegankelijk.

https://www.natuurmonumenten.nl/