To Taste

Waste is a failure of imagination

Restaurant Aloha

Bij Aloha komen gerechten uit de keuken die beïnvloed zijn door de 209 (eet)culturen die zich in onze stad bevinden. In de moderne keuken van Aloha staan producten afkomstig uit Nederland centraal, aangevuld met Rotterdamse producten, zoals de Tomasu sojasaus. Chef Lydia Carrera past moderne en oude technieken toe om bepaalde seizoenen te kunnen verlengen, zoals fermenteren, pekelen, drogen en roken van groenten, vlees en vis. Een moderne kok hoort in haar visie zero-waste te koken met producten van hier die raakvlak hebben met onze cultuur en geschiedenis. Alles wat je hier ziet, van het meubilair tot aan de melk in je koffie, heeft een verhaal en is vaak duurzaam, biologisch, biodynamisch, eko, MSC gecertificeerd of simpelweg circulair geproduceerd. Aloha wil als restaurant haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen inspireren. “Waste is a failure of imagination’’ dat is waar Aloha in gelooft.

Lydia : “Wij gebruiken hoofdzakelijk ingrediënten van Nederlandse bodem, uitsluitend duurzaam, lokaal, circulair of biologisch geteelde producten. Wij gebruiken geen chemische toevoegingen en van e-nummers. Wij koken uitdagend en gezond met waar mogelijk minder gebruik van suiker, vetten, vlees, vis en zuivel. Dutch Cuisine zit in ons DNA”.

Restaurant Aloha
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

0643988588
femke@alohabar.nl
alohabar.nl