To Do

Museale bomen, voedselbos en shiitakes.

Trompenburg

Ervaar hoe de Moestuinman te werk gaat op Arboretum Trompenburg, waar hij shiitakes kweekt. Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Het is een museum met een levende collectie. De tuin ligt aan de rand van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad. Trompenburg stelt een deel van hun arboretum ter beschikking voor de shiitakekwekerij van Moestuinman. Moestuinman ent zelf eikenstammen met shiitake (Lentinula edodes) paddenstoelen. Een shiitake paddenstoelenstam kan vanaf mei tot oktober/november 2–4 keer per jaar gedurende ongeveer 4 jaar paddenstoelen produceren.
Ook is er een Voedselbos aangelegd, op basis van de ecologische principes van een natuurlijk bos. Hier kun je al wandelend leren over dit ecosysteem.
Bezoek de tuin, neem deel aan een van de vele activiteiten die Trompenburg organiseert, bezoek de Woestijnkas en geniet van het gezellige theehuis.

Open van maandag 12.00-17.00, di t/m zondag van 10.00-17.00
Honingerdijk 86
3062 NX Rotterdam
010-2330166
tuin@trompenburg.nl
trompenburg.nl