To Taste

Ervaar de roemruchte Amsterdamse genevercultuur

A. van Wees distilleerderij De Ooievaar

A. van Wees distilleerderij De Ooievaar is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, distilleren zij volgens authentieke receptuur.
Van Wees en de Ooievaar houdt de traditie van het distilleren in ere. Dit betekent een bewuste keuze voor de ambachtelijke bereidingswijze met originele receptuur en distilleerketels. Ze koesteren de excellente smaak uit het verleden. Het is een cultureel erfgoed waar ze trots op zijn.

In 1973 opende de familie van Wees op de Amsterdamse Herengracht 319 Proeflokaal A. van Wees, toen nog ‘de Admiraal’ genaamd. Bijna een halve eeuw later is Proeflokaal A. van Wees dé plek om kennis te maken met de roemruchte Amsterdamse genevercultuur, te genieten van traditionele borrelhappen en ontspannen een tapbiertje te drinken. De genever wordt nog steeds, net als vroeger, gedistilleerd in de Jordaan. Ook zit de originele broekpomp die gebruikt werd bij het distilleerproces nog steeds in de bar. Proeflokaal A. van Wees schenkt meer dan 17 authentiek gedistilleerde Amsterdamse genevers en 60 oud-Hollandse likeuren, ieder met een unieke smaak en identiteit. Tijdens een likeur- en/of jeneverproeverij komt de geschiedenis van onze Amsterdamse distillaten aan bod, leert u over het distilleerproces en het belangrijkste; er wordt genever en/of likeur geproefd!

Herengracht 319
31(0)20-625 4334
jenever@proeflokaalvanwees.nl
www.proeflokaalvanwees.nl

Rondleiding in de distilleerderij of deelnemen aan een bijzondere proeverij: contact@de-ooievaar.nl