To Do

Dubbeldoelkoeien

Boerderij Boterhuispolder

Waan je zelf in een middeleeuws schilderij bij boerderij Boterhuispolder, een kleinschalige en duurzame fokkerij, waarbij de Lakenvelders in de zomer buiten in de wei en in winter in de ligboxenstal staan. De Lakenvelder behoort met de Blaarkop en de witrik tot de oudste Hollandse koeienrassen. De Blaarkop en de verwante witkop graasden hier al in de 14de eeuw.

De zwarte of rode Lakenvelders hebben niet veel nodig, hooi en gras is voldoende. Ook is het een sterk ras, zeer resistent tegen ziekte, en kunnen ze van april tot september buiten staan. Door hun buitenleven en de natuurlijke omgeving van de koeien, is het vlees van hoge kwaliteit.

De Lakenvelders van Boerderij Boterhuispolder worden ondersteund door Slow Food. Volgens Slow Food is de Lakenvelder een van de beste en oudste rassen in het land. Al in de middeleeuwen graasden deze eyecatchers rond kastelen en kloosters vanwege hun zachte vlees, en soms voor hun melk, dat maakt het ras een ‘dubbeldoelkoe’; ze worden immers gehouden voor zowel hun melk als hun vlees. Maar altijd voor hun schoonheid en hun vreedzame karakter.

Lakenvelder boerderij Boterhuispolder
Zijldijk 8
2362 AE Warmond
+31(0)6 21 27 80 96
info@boterhuispolder.nl
boterhuispolder.nl/

Openingstijden
Zaterdag 13.00 - 17.00 uur