To Taste

Boeren Leydse

Leidse Slow Food kaas

Proef de bijzondere Leydse kaas, bij diverse traditionele Leidse Kaasmakers in de regio. Tot 1870 werd alle kaas uit Nederland gemaakt in kleine boerderijen. Daarna raakten de kleine kaasmakers in een crisis, omdat ze niet konden overleven in een sterk concurrerende markt. Nu wordt maar 1% van de Nederlandse kaas gemaakt in kleine boerderijen. Boeren Leydse is daar weer een klein deel van.

Slechts enkele boerderijen laten hun koeien grazen op open weiden op de polders en houden een historisch kaasproductieproces in stand. Het Presidium van Slow Food promoot kaasmakers uit het historische gebied, die volgens traditie kaas maken. Een selectiecommissie voor het Presidium organiseert elk jaar proeverijen om de markt te voorzien van de beste Boeren Leydse.

Traditionele Leidse kaasmaker 
De Keizershof

Noord Aa 4
2381 LV Zoeterwoude
+31(0)71 58 01 481  / +31(0)64 27 40 520
dekeizershof@kpnplanet.nl
www.dekeizershof.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.00-12.00 uur
Zaterdag 10.00-13.00 uur