To Do

Overheerlijk Plukgoed

Plukgoed-automaten in West-Brabant

Plukgoed brengt de appel als seizoensproduct op de markt. Smaak is het allerbelangrijkste voor Plukgoed en deze smaak wordt bepaald door het moment van plukken, bewaren en vervoeren. Daarom stimuleert Plukgoed appelboeren om de appels op het juiste moment te plukken en plaatst de stichting Plukgoed-automaten in de boomgaarden van appelkwekers zodat consumenten op ieder moment van de dag kunnen genieten van een overheerlijke appel.

Plukgoed appels

De Plukgoed appels krijgen langer de tijd om te rijpen aan de boom in het zonnetje. De appelboer wacht met plukken tot de appels perfect van smaak zijn! Bewaren is echter lastig, waardoor deze appels niet aantrekkelijk zijn voor de verkoop aan supermarkten. Daarom overwegen veel appelboeren deze appels niet meer te plukken. Dat betekent dat de lekkerste appels niet geoogst worden.

Zonde, toch? Daar brengt Plukgoed verandering in! Zij brengen de appel als seizoensproduct weer op de markt. Op een natuurlijke manier gerijpt aan de boom. De hele zomer aan een takje in de zon om vol op smaak te komen. Bij Plukgoed draait het om de smaak, niet om de looks.

Ook een plukmoment beleven?

Echte lekkerbekken krijgen de kans om appels te proeven als ze op hun aller-, allerlekkerst zijn. Dat kan tijdens een Plukmoment bij de Stuifakker in Zevenbergschen Hoek. Wanneer ze proeven dat een bepaald soort appel rijp is, nodigen ze jou als de wiederweerga uit om op bezoek te komen. Je gaat aan de slag en selecteert de lekkerste appels om in een prachtige verpakking mee naar huis te nemen.

Meld je aan via de volgende website: www.plukgoed.nl/plukmoment

 

Fruitteelt De Stuifakker
Bloemendaalse Zeedijk 16
4765 TA Zevenbergschen Hoek