To Do

Eerste herinneringen van Vincent

Van Gogh wandeling in Zundert

De Van Gogh wandeling neemt je mee in de omgeving waar Van Gogh is opgegroeid. De wandeling start voor het Van Gogh-Huis bij een audiozuil en leidt je door de tuin met de waterbron van het oorspronkelijke geboortehuis, langs de kosterswoning en de protestantse kerk met de begraafplaats waar Vincents doodgeboren broertje ligt, het Van Gogh-monument van Zadkine en de Markt.  De wandeling voert verder door de ‘Tuintjes’, zandpaden tussen beukenhagen, langs de akkers naar de beek waar Vincent als kind vaak speelde. Het boerenleven en de natuur rondom Zundert zijn een blijvende inspiratiebron voor hem geweest. In zijn latere werk is dat duidelijk terug te zien.

Vincents brieven over het landschap

Vincent schreef in zijn leven veel brieven. In sommige brieven komt de (Brabantse) natuur tot leven. Nergens vond Vincent van Gogh zoveel inspiratie, rust en troost als in de natuur. Natuur, cultuur en onze grond zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De natuur is eerlijk en veelzijdig. Laten we eten van wat de natuur ons in de seizoenen biedt. De Dutch Cuisine chefs zijn creatief om een geheel product toe te passen en niet alleen de meest voor de hand liggende delen. Van kop tot staart, zonder verspilling en met groenten in de hoofdrol.

Van Goghhuis
Markt 26-27
4881CN Zundert
+31 (0)76 597 85 90
vincent@vangoghhuis.com
www.vangoghhuis.com

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag van 10.00 -17.00 uur,
zaterdag en zondag van 12.00 -17.00 uur.
Gesloten op nieuwjaarsdag, 1e paasdag, koningsdag en 1e kerstdag.