To Taste

Prachtige regionale producten op sterrenniveau

De Librije

Toen Jonnie Boer 24 jaar was, werd hij chef-kok bij De Librije. In 1993 kochten hij en zijn vrouw Thérèse het restaurant. De Librije bevond zich op dat moment in de bibliotheek van het Dominicaner kloostercomplex in Zwolle, dat uit de zestiende eeuw dateert. In 1993 verkreeg De Librije de eerste Michelinster, waarna in 1999 de tweede ster volgde. In 2004 was De Librije het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster verkreeg.

Jonnie staat met zijn restaurant De Librije al jaren in de wereldtop van beste restaurants. Sinds 2017 hebben Jonnie en Thérèse het restaurant Brass Boer Bonaire en sinds 2019 ook in Zwolle: Brass Boer Thuis.

Het echtpaar Boer bezit — naast het restaurant De Librije — ook een delicatessenzaak: Librije’s Winkel. Op 25 mei 2008 werd in Het Spinhuis, een monumentaal pand en tevens de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle, Librije’s Hotel geopend. Dit hotel biedt ook onderdak aan de kook- en wijnschool Librije’s Atelier en het restaurant Librije’s Zusje.

Op 20 januari 2015 verhuisde het restaurant De Librije naar de binnentuin van Librije’s Hotel. Librije’s Zusje was daarvoor, in 2014, van Zwolle naar Amsterdam verhuisd. Het echtpaar Boer heeft hier een adviserende rol.

Jonnie en Thérèse: ‘Eten en drinken doen we elke dag, maar deze dagelijkse behoefte maken wij graag tot een feest voor u, zodat u deelgenoot wordt van onze liefde voor lekker eten en mooie wijnen. Wij zijn allebei opgegroeid in deze omgeving: een wereld van snoekbaars vangen, watermunt plukken, boleten en cantharellen zoeken en met de punter de eendenkooi in. Vindt u het gek dat we daardoor verliefd zijn geworden op al die prachtige regionale producten?”

De Librije
Spinhuisplein 1
8011 ZZ Zwolle

Contact / Reserveren
+31 (0) 38 853 00 00
info@librije.com
librije.com
Reserveer hier