To Taste

Proef de Franse invloed

Danyel

De Franse invloed in Maastricht is te ervaren in het Maastrichtse dialect, de Maastrichtse gerechten en in de Maastrichtse levenswijze. Toen de stad in 1673 door de Franse legers werd veroverd, maakte het een aantal jaar deel uit van het Franse koninkrijk. Ook tussen 1794 en 1814, na de Franse invasie, maakte de stad 20 jaar deel uit van Frankrijk. Door de Franse roots was gastronomie al vroeg aanwezig in de stad, zoals in het Kruisherenhotel, Neercanne, St. Gerlach restaurant hotel en Burgemeester Quicx (in St. Gerlach).

Danyel is een Dutch Cuisine restaurant waarbij de Franse invloeden samen gaan met een pure, authentieke, gezonde keuken. Restaurant Danyel gebruikt alleen echt verse ingrediënten. Respect voor product, traditie en de klassieke keuken. Naast de regelmatig wisselende menukaart, biedt Danyel het concept Carte Blanche aan. Hierbij vertel je de keuken hoeveel gangen ze mogen koken en waar zij rekening mee moeten houden. De keuken staat bekend om zijn flexibiliteit, zeker voor speciale diëten en allergieën.

Het restaurant ligt in de buurt Sint Pieter, wat enkele minuten wandelen is van het historische stadshart van Maastricht. 

Observantenweg 3
6212 EN Maastricht

reserveren@restaurantdanyel.nl
+31 (0)6-81851059
www.restaurantdanyel.nl
Reserveer hier