To Taste

Proef de unieke Limburgse wijn

Wienkontor Bk7

Al eeuwenlang zijn wijngaarden in Limburg te vinden. De zon en de bodemgesteldheid, een dunne laag löss op een ondergrond van grind en mergel, maakt het gebied geschikt voor wijnbouw. Connaisseurs weten dat de meest bijzondere wijnen van Nederlandse bodem uit deze regio komen.

Door een kleine ijstijd en strikte regels van Napoleon, die de wijnteelt in Frankrijk beschermde, maar ook door de grote phylloxera-epidemie, kwam de wijnteelt tot stilstand in de 16e eeuw. In de 20e eeuw is de wijnteelt met groot succes hervat.  De 22 Limburgse wijnboeren in Limburg verbouwen op ruim 50 hectare grond wijndruiven. Dat is 32 procent van de totale Nederlandse wijndruiventeelt. De eerste wijngaard was Slavante op de Sint Pietersberg, begonnen in 1967. Daarna volgde de Apostelhoeve in 1970 en in 1988 Hoeve Nekum.

Bezoek de wijngaarden, de vele wijnbarren en restaurants die Limburgse wijn schenken. Of beleef de Limburgse wijn tijdens de wijngaardeniers diners. Dwaal door de grotten waar de wijn ligt opgeslagen. Luister naar de vele verhalen over de wijnbouw in de tijd van de Romeinen en daarna.

Ook in het Bassin kun je genieten van heerlijke wijn. Bij Wienkontor Bk7 kun je kiezen uit 80 wijnen, waarvan 40 ‘by the glass’. De wijnkaart is zorgvuldig uitgekozen.  

Het is bij Wienkontor Bk7 mogelijk om ‘wijnflight’ proefplankjes te bestellen: dit zijn een drietal wijnen, die speciaal zijn uitgekozen om zowel de beginnende wijndrinker als de professioneel wijndrinker positief te verrassen.

Bk7 Wienkontor
Bassin Kade 7
6211 AL Maastricht

Contactgegevens
T: 043 711 30 16 en bij geen gehoor: +316 531 512 54
info@wienkontor.nl
www.wienkontor.nl

Wijnroute:
www.routedesvins.nl