To Do

Gastronomische stroop

Stroopstoker

De man, of beter gezegd de Stooker, achter de stroop is Gregor Thissen. Gregor is een Bourgondische Limburger met liefde en passie voor streekproducten, eerlijk eten en drinken. De passie voor stroop is daarmee de grootste.

Thissen is docent gastronomie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht.  Creatief, fantasierijk, eigenwijs en soms een buitenbeentje – maar juist hierdoor is de unieke stroop ontstaan. De enige stroop die van één enkel ras appels of peren is gemaakt!

Net als de boeren vroeger, is het maken van appelstroop ook bij Huize Thissen een nevenactiviteit. Vanuit Bunde regelt Gregor de mooiste appels (Jonagold) en de sappigste Schone van Boskoop bij fruittelers in de regio Meerssen.

Regelmatig tuft hij in zijn eend door de omgeving om de potjes appelstroop af te leveren. Gregor vertelt graag over zijn ‘stroopen’.  Naast Stooker en docent mag Gregor Thissen zich ook nog eens gastronoom, sommelier, spijs- en wijnspecialist noemen.

De stroop van Thissen is onder andere te koop bij de Tramhalte in Maastricht aan de Cannerweg. Voor meer verkoopadressen:
https://destroopstooker.nl/onze-klanten

Contactgegevens
T: +316 11861375
info@destroopstooker.nl
destroopstooker.nl