To Taste

Maak je eigen Limburgse vlaai

Bisschopsmolen Maastricht

Proef of maak de echte Limburgse vlaai in deze bijzondere molen. De Bisschopsmolen is een middenslag watermolen op de Jeker. De molen dateert uit de middeleeuwen. Eet een vlaai uit de hand, zoals de locals doen, op het muurtje bij de watermolen.

Vanaf 2005 is de molen weer herenigd met de ambachtelijke bakkerij. Voor het zien, ruiken en proeven van de eeuwenoude keten boer-molenaar-bakker ben je van harte welkom in de Bisschopsmolen en de aanpalende ambachtelijke bakkerij aan de Stenenbrug. Tijdens een rondleiding beleef je hier, onder het genot van Limburgse speltvlaai en koffie, het complete authentieke proces. De molenaar maalt in de gerestaureerde watermolen het oergraan Kollenberger Spelt en de bakker bakt hiervan de smakelijkste en gezondste brood- en gebaksoorten. Tom Dumoulin is een groot fan!

Als je zelf aan de slag wilt, kun je hier een workshop vlaai bakken volgen.