To Taste

Kraaybeekerhof & de Hondspol

Antroposofische zaligheden

Proef de heerlijke biologisch-dynamische groenten en fruit van de tuin van Kraaybeekerhof of de zalige zuivel van de Hondspol. Deze beide organisaties hebben een hart voor antroposofie.

Dave en Jasper zijn de tuinders op Landgoed Kraaybeekerhof. Op een perceel van circa twee hectare telen ze kruiden, bloemen en wel veertig soorten groentes. In de kleine boomgaard staan diverse soorten fruitbomen en bessenstruiken. Dave en Jasper zorgen niet alleen dat er voedsel verbouwd wordt en mooie bloemen bloeien, zij zorgen ook voor genoeg voedsel voor bijen en insecten. Er is zelfs een bijenbos waar van het vroege voorjaar tot de late herfst speciale drachtbomen en bijenplanten bloeien. Landgoed Kraaybeekerhof heeft een zelfoogsttuin, waar je tijdens het seizoen elke week je eigen biodynamisch geteelde groenten, klein fruit en kruiden kunt oogsten.
Ook staat Kraaybekerhof bekend om zijn academie. De opleidingen, cursussen en workshops staan allemaal in het teken van ontwikkelen van bewustzijn over aarde, voeding en gezondheid. Ze variëren in duur van een kruidenworkshop van een middag tot een driejarige opleiding tot voedingsdeskundige.

Kraaybeekerhof maakt deel uit van een reeks landgoederen van de Stichtse Lustwarande, die uit verschillende landhuizen en buitenplaatsen bestaat. Vanaf het Kraaybeekpad begint een rondwandeling van zo’n vijf kilometer. Vraag op het landgoed naar een folder met de route en informatie over de omgeving. ‘Onthaast u’ staat er op bordjes geschreven die langs de wandelpaden staan. Dat gaat helemaal vanzelf in dit groene land, merkten wij tijdens ons bezoek.’

Op fietsafstand van Kraaybeekerhof kun je bij de Hondspol zalige biodynamische zuivel halen. De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en cliënten vormen een hecht team. Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de tuin telen ze een grote diversiteit aan groenten. In de kruidenrijke weilanden grazen de zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, die ze op het eigen erf verwerken tot dagverse zuivel en boerenkaas. Het landschap houden ze levendig met houtwallen, bloemenranden en paddenpoelen. Ook vanaf de Hondspol kunt een mooie wandelroute volgen.

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25a
3971 PA Driebergen
zelfoogsttuin@kraaybeekerhof.nl
https://kraaybeekerhof.nl/

De Hondspol
Gooyer Wetering 22 - 24
3972 MB Driebergen - Rijsenburg
info@dehondspol.nl
www.dehondspol.nl

Winkel openingstijden
woensdag en vrijdag 10.30 uur - 16.00 uur
zaterdag 9.30 uur - 13.30 uur