To Do

Een laboratorium voor lokale en circulaire economie

Tramkade ’s-Hertogenbosch

Ervaar het nieuwe elan van handel in de Tramkade.  Op het terrein staan de Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis. Het is een broedplaats voor ervaren en startende ondernemers en kunst-, cultuur- en onderwijsinstellingen. Tussen de markante silo’s en industriële gebouwen kun je eten, drinken, dansen en muziek beleven.

In de Mengfabriek, een voormalig mengvoederfabriek, kun je eten, drinken, dansen en muziek beleven bij Koudijs Kafe, KoudijsLokaal, de Lekkere man, de Bossche Stokers, de Bossche Brouwers en bij Espressobar da Silva. In de toekomst is het zelfs mogelijk om te blijven slapen in de Mengfabriek. De Urban Scene is vertegenwoordigd door de boxschool, de breakdance hiphop dansschool en de diverse muziekscholen en – studio’s. Startups, het onderwijs en het bedrijfsleven vinden elkaar in het HUIS (Holland Urban Innovation Studio’s) aan de KADE.

Het Werkwarenhuis is de thuisbasis van Social Label, een onderdeel van creatieve gebiedsontwikkelingen, en biedt ruimte aan experiment en diverse evenementen. Het Werkwarenhuis bouwt aan de werkplaats van de toekomst voor een nieuwe kijk op arbeid. Een inclusieve wereld waarin iedereen weer opnieuw mag beginnen en de nadruk ligt op kwaliteit van werk in plaats van hoge productie. Het samen delen van kennis en creativiteit staat hierbij centraal om te groeien naar werk waar iedereen zelfvoldoening en een mooi product voor terug krijgt. Bij Werkwarenhuis wordt gewerkt met Nederlandse topdesigners. Restaurant van Aken is gevestigd in het Werkwarenhuis. Ook huist een conceptstore in het Werkwarenhuis.

De Verkadefabriek is een tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek van Verkade. In de industriële setting van de Kaaihallen, waar diervoeders werden geproduceerd, vinden nu evenementen plaats.