To Taste

Proeverij Gooische biertjes

de Gooische Bierbrouwerij

Proef de zachte boekweitbiertjes van de Gooische bierbrouwerij. De brouwerij brouwt sinds 2010 toegankelijke biologische bieren met een zacht karakter. Zacht, vanwege de boekweit er in.
De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale of biologische ingrediënten.

Proef een zacht fris kruidig Gooisch Blondje, een fris fruitig Gooisch Wit, of een sprankelend droog mousserend Gooische Bubbel. De Gooische Bock is een prijswinnende roggenbock en heeft door z’n hoger alcoholpercentage een verwarmend karakter. Het caramelzoet komt uit de gebruikte mouten en de rogge geeft er een mooi zuurtje aan. Niet alleen in de herfst maar lekker in alle seizoenen!
Of ga voor Larens Saison. Dit bier is gemaakt met het bijzondere St. Jans rogge. Geteeld en geoogst op de oude engen (landbouwgronden) van Laren. Dit is een samenwerking met de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL). Of ga voor de gevaarlijke Larens Trippel. Een traditionele tripel is niet gemaakt met koriander maar met Triticale, een kruising van tarwe en rogge, geteeld in Laren door de SOLL. De Triticale geeft het bier een mooie ronde smaak. Maar pas op hé; met ruim 9% een gevaarlijke, kleine Gooische moordenaar

Op de meeste zondagmiddagen wordt er een rondleiding gegeven door de brouwerij.De rondleiding bestaat uit:
- Achtergrondverhaal van de Gooische Bierbrouwerij
- Rondleiding door de brouwerij en de lagerkelder
- Proeverij van drie proefglazen bier met uitleg over de bierstijl
De kosten voor de rondleiding zijn € 15 per persoon te voldoen bij aanvang. De rondleiding start in ons Proeflokaal op de eerste verdieping in Mout (te bereiken via de wenteltrap). Reserveer online.

Bierbrouwerij met Proeflokaal
Marktplein 3,
1211 DZ Hilversum
https://www.gooischebierbrouwerij.nl/