To Do

Landgoedlunch tijdens de wandeling, fietstocht of vaartocht

Gasterij Stadzigt

Aan het Naardermeer is het goed toeven bij Gasterij Stadzigt. Deze verborgen parel is een perfecte pauze tijdens de wandeling rond het Naardermeer. Ook starten vanaf deze locatie boottochten over het meer. De Gasterij zet zich in voor het milieu door eerlijke producten van eigen grond en uit de streek op het menu te zetten. De pure smaak van de biologische ingrediƫnten staat voorop.
Geniet van een landgoedlunch, een high tea of een warme maaltijd aan de grote houten leestafel, of in de moestuin. Als het kouder gaat worden, brandt de houtkachel.
De moestuin met diverse groenten, fruit en kruiden kan ook bezocht worden. In de winkel zijn bijzondere biologische producten te koop.

Gasterij Stadzigt
Meerkade 2a
1412 AB Naarden
Tel: +31 (35) 6948383
Email: info@gasterijstadzigt.nl
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur.

Boottocht naar de aalscholvers
Het Naardermeer staat bekend om haar broedende aalscholvers. Vaar mee in een overdekte fluisterboot naar de observatiehut. Hier heb je perfect zicht op de aalscholverkolonie van het Naardermeer. In het voorjaar en de zomer is het hier een drukte van belang. Je ziet live hoe de ouders hun jonge kroost voeden en vliegles geven.

https://www.natuurmonumenten.nl

Wandelroute Naardermeer
Ontdek de geschiedenis van het Naardermeer, het oudste Natuurmonument van Nederland.

Deze wandelroute brengt je langs de mooiste plekjes van het Naardermeer. Dwars door natte weilanden, over spannende vlonderpaden en langs ondiepe plassen vol vogels. Trek stevige wandelschoenen en volg de wandelroute rond het Naardermeer.

https://www.natuurmonumenten.nl