To Taste

Ambiance van vandaag in prachtige historische setting

D'Swarte Walvis

Kom voor een culinaire totaalbeleving bij D'Swarte Walvis en geniet van een panoramisch uitzicht op de wereldberoemde molens van de Zaanse Schans.  Met steeds meer nadruk op regionale producten bieden chef-kok Joey Bokma en creative-chef Rick Sassen met de klassieke keuken als basis, gerechten met een moderne twist.

De meer wereldse benadering in smaken en accenten - dichtbij en ver weg - past goed in het historische kader van de Zaanstreek, toen met hier gebouwde schepen uit alle windstreken goederen werden aangevoerd en verwerkt. De prachtige panden waarin D’Swarte Walvis is gehuisvest, vertellen veel over de rijke Zaanse geschiedenis.

De drie panden waarin D’Swarte Walvis gevestigd is, vertellen veel over de rijke Zaanse geschiedenis. De keuken maakt deel uit van een Koopmanshuis. Het restaurant, de brasserie, de Regentenkamer en de bovenzaal zijn gevestigd in een voormalig Weeshuis. En in de replica van een Vleethuis (pakhuis voor walvisvaarders) zijn de bar en de Commandeurskamer gerealiseerd. D’Swarte Walvis biedt de ambiance van vandaag in een prachtige historische setting.

D'Swarte Walvis
Kalverringdijk 15
1509 BT Zaandam

+31 (0)75 616 5629
info@dewalvis.nl
dewalvis.nl 
Reserveer hier