To Taste

Moderne regionale keuken

Bistro Belén

Proef de streek- en seizoensgebonden gerechten bij Belén. Bij Belén eet je - soms bijna vergeten - klassiek georiënteerde gerechten, bereid met pure Nederlandse ingrediënten. Ze selecteren lokale producten uit het grotere Delta gebied van Nederland. Hierdoor houden ze de aanvoerlijnen kort en kunnen ze kwaliteit garanderen. Deze seizoensproducten geven hun een creatieve uitdaging, waarbij ze ervoor zorgen dat hun afval minimaal is. Belén werkt alleen met seizoensproducten en let strikt op eerlijke vangst-, productiemethodes en herkomst van biologische ingrediënten die elke dag vers binnen gebracht worden door een selecte groep leveranciers. Hierdoor werkt Belén met dagelijks wisselende gangenmenu’s die bestaan uit gerechten van wild vlees, wilde vis en biologische groenten.
Als Belén voor vlees kiest, is het bij voorkeur wild van Nederlandse bodem. Juist dit vlees is van hoge kwaliteit, waardevol en iets wat wij van oudsher eten. De ganzen, eenden, damherten, of wat er in het seizoen is vormen een uitdagend onderdeel van het ingrediëntenpalet bij Belén.

Belén: “We zijn ons ervan bewust dat meer mensen in de stad komen wonen, waardoor in deze toenemende verstedelijking een clash ontstaat met onze natuurlijke omgeving. Dieren die de boeren, industrieën en het verkeer tot overlast zijn, worden bejaagd om vervolgens vernietigd te worden. Dit is volgens ons verkeerd, en daarom werken wij o.a. samen met Hollands Wild.”.

Bistro Belén
Middellandplein 16 A
3021 BT Rotterdam
0629012601
bistrobelen@gmail.com
bistrobelen.nl/
Reserveer hier