To Do

\'Los\' zuur en inmaaktips

Zoet & Zuur

Sinds 1948, net na de Tweede Wereldoorlog, startte Kesbeke in een keldertje aan het Waterlooplein zijn bedrijf in zuren. De opa van Oos Kesbeke schilde uien in de kelder aan het Waterlooplein om ze in te leggen. Zijn kleinzoon runt nu Kesbeke, maar biedt meer aan dan alleen uien. Zo heeft hij ook wilde tulpenbollen op zuur. Kesbeke laat ze 24 uur weken in water met zout en azijn. Door het voorweken blijven de uien compact, en slurpen de uien niet meteen alle azijn op. Kesbeke vult de potten, en giet het vol met azijn, water, zout, suiker natuurlijke aroma’s en mosterdzaad.

Bij Kesbeke’s winkel Zoet & Zuur is ‘los’ zuur te koop of in de welbekende potten van Kesbeke of Jonnie & Oos producten. Vroeger was de verkoop van zuur altijd los. Zuurkarren reden door Amsterdam. Ook die van Kesbeke. En die oude gewoonte is door Kesbeke in ere hersteld met dit gezellig lekkere winkeltje.
En vergeet niet de uienketchup van Dutch Cuisine ambassadeur Luc Kusters te proeven. Een ketchup van Amsterdamse uien die Kusters ontwikkelde voor Kesbeke en in de winkel te koop is.
Naast potten zuur, los zuur en alle inmaakproducten is ook olijfolie in vele smaken en een groot assortiment kruiden te koop.

Adolf van Nassaustraat 3
1055 RP Amsterdam
020 3032650
Open van
woensdag t/m vrijdag van 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
www.zoetenzuur.nl