To Taste

Nieuw Amsterdamse keuken

Bolenius

Midden op de Zuid-As bevindt zich de culinaire oase van Luc Kusters en Xavier Giessen. Een top restaurant met unieke gerechten dat eind 2010 haar deuren opende. De keuken is een moderne en gezonde keuken met gebruik van lokale ingrediënten. Moderne technieken, groenten en de seizoensgebonden producten staan centraal.
Sterrenchef Luc Kusters heeft acht jaar met Robert Kranenborg gewerkt. Hij is SVH Meesterkok, de hoogste titel die een kok kan halen in Nederland. Kusters haalt inspiratie uit heel de wereld en vertaalt dat naar een minimalistische Nederlandse keuken. Hij wil met deze keuken laten zien dat gezond en smaakvol goed samen gaan en dat de (oud)Hollandse smaken verrassend hedendaags zijn. Bolenius Restaurant is ook het flagship restaurant van Dutch Cuisine.

Naast zijn activiteiten als chef van Bolenius ontwikkelde Luc Kusters ook de kaart van restaurant Persijn en rooftopbar Juniper & Kin van QO Amsterdam, het meest duurzame hotel van Nederland. En hij ontwikkelde samen met Kesbeke een Amsterdamse uienketchup die binnenkort in de winkel verkrijgbaar is. Proeven dus!

Bolenius
George Gershwinlaan 30
1082 MT Amsterdam
+31 (0)20 40 444 11
www.bolenius-restaurant.nl
Reserveer hier

QO Amsterdam
Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam
+31 (0)20 220 56 50
hallo@qo-amsterdam.com
https://www.qo-amsterdam.com/nl/
Reserveer hier